webwinkel starten - bezoek KvK Startersdag

Het is weer tijd voor de Webwinkel Vakdagen. Een mooie kans om om inspiratie en ideeën op te doen, maar ook om te netwerken.

Daarom dus nog even een aantal snelle tips voor netwerken.

 

 1. Stel doelen
  Bedenk vooraf wat je doelen zijn. Wil je nieuwe mensen leren kennen, klanten werven, je naamsbekendheid vergroten, of oefenen op je verkoopverhaal? Door doelen te stellen, kan je nadien bepalen of het bezoek succesvol was en welke punten je voor een volgende keer nog kan verbeteren.

 

 1. Eerste indruk
  De eerste indruk is belangrijk. Zorg er dus voor dat je er verzorgd uit ziet, maak voldoende oogcontact tijdens een gesprek en wees zeker van je zaak. Een mooi en duidelijk visitekaartje geeft trouwens een professionele indruk.

 

 1. Spreek mensen aan
  Vraag andere bezoekers niet gewoon wat ze doen, wat voor webwinkel of bedrijf zij hebben. De kans is dan namelijk groot dat de ander een standaard riedeltje opzegt. Het is vaak beter om bijvoorbeeld te vragen waar iemand deze week mee bezig is geweest, of welke uitdagingen er zijn voor dit jaar.

 

 1. Goed luisteren naar anderen
  Luister goed naar je gesprekspartner en kijk of je hem of haar wellicht ergens mee kan helpen. Probeer door te vragen waar mogelijk. Je mag dit best linken aan oplossingen die jij kan bieden, maar wees hierin niet opdringerig.

 

 1. Elevator pitch
  Bereid een kort gesprek voor waarin je uitlegt hoe jouw product of dienst anderen helpt en benoem voordelen waarmee je je onderscheid van concurrenten. Gebruik je passie voor jouw onderneming en producten wanneer je je verhaal doet. Een enthousiast en positief verhaal blijft nu eenmaal beter hangen en is natuurlijk ook leuker voor jezelf.

 

 1. Blijf jezelf
  Hoewel er vaak tips worden gegeven om je te kleden naar je omgeving en je taalgebruik aan te passen, is vaak beter om jezelf te blijven. Zorg ervoor dat je er representatief uitziet, maar kies wel kleding waarin je jezelf prettig voelt. Wees beleefd en geïnteresseerd, maar doe jezelf niet anders voor dan je bent. Mensen prikken hier vaak doorheen en het maakt je eigen dag er niet makkelijker op.

 

 1. Vergeet de opvolging niet
  Heb je nieuwe contacten opgedaan tijdens het netwerken? Zorg er dan voor dat je tijdig contact met hen opneemt voor een vervolgafspraak. Je zou bijvoorbeeld een voorstel tot samenwerking kunnen doen, of (als je dit  al hebt besproken) een productsuggestie kunnen geven.

 

Veel succes alvast. Ik hoop dat het inspirerende dagen zullen zijn voor iedereen.

 

 

Wil je jouw webwinkel verbeteren?
Ontvang onze gratis Webwinkel Tips | Vraag nu een Webwinkel Check aan

Klaar voor de Webwinkel Vakdagen? 7 Snelle tips om te netwerken

Geef een reactie