stickers promotie

Stickers zijn leuk, makkelijk en meestal heel voordelig. Als kind was je vast ook al gek op stickers! Maar stickers kan je ook voor je webshop heel goed gebruiken. Stickers zijn bijvoorbeeld ideaal als label of etiket, voor een persoonlijke boodschap, spaarkaarten, of om je product of verpakking mee te personaliseren.

Soorten stickers

Stickers zijn er in vele maten en soorten. Vaak zijn stickers niet heel groot, maar dit kan natuurlijk wel. Denk bijvoorbeeld aan mooie muurstickers of grote promotie stickers. Er zijn papieren stickers, vinyl stickers, muurstickers, raamstickers, magneetstickers, autostickers, transparante stickers, herbruikbare stickers…

Hoe kan je stickers gebruiken in je webshop?

Stickers als label of etiket

Het gebruik van stickers als label of etiket voor je producten kan je merk een professionele uitstraling geven en hiermee kan je belangrijke informatie communiceren naar je klanten. Door stickers op deze manier te gebruiken, kan je de details of beschrijving van een product makkelijk toevoegen. Eventueel zelfs met een barcode of QR code. Gebruik jouw huisstijl en kleuren als uitgangspunt voor de sticker, zodat deze past bij de verpakking van jouw producten. Investeer in goede kwaliteit stickers met goede hechting en kies indien mogelijk voor duurzame stickers. Elk artikel dat je verkoopt zal een dergelijke sticker bevatten.

Verfraaien of personaliseren van verpakkingen

Stickers zijn perfect om een verpakking, envelop of doos mee te personaliseren of te verfraaien. Stickers stimuleren de creativiteit en de mogelijkheden zijn eindeloos. Bedenk altijd dat dit soort toevoegingen wel moeten passen bij jouw doelgroep. Overigens kan je natuurlijk ook de kwaliteit van je producten benadrukken met een sticker. Denk aan een sticker met de tekst “handmade”, “biologisch” of “gemaakt in Nederland”.

Keuringsstickers

Je kunt stickers ook gebruiken om al je producten te controleren op veiligheid en kwaliteit (en te laten zien dat je dit doet). Elk product dat gestickerd wordt moet dan worden gekeurd, aan de hand van een vaste checklist. De sticker is dan als het ware de stempel van goedkeuring.

Unieke stickers om te verzamelen

Het kan ook een leuk idee zijn om stickers en stickerpakketten te creëren om weg te geven bij een bestelling. Als je unieke stickers creëert, dan kan het een leuk verzamel object worden. Je zou zelfs een stickerpakket als extra product kunnen verkopen in je webshop! Er zijn talloze creatieve mogelijkheden om je merk te versterken en je doelgroep te bereiken met stickers.

Promotie doeleinden

Het gebruik van stickers voor promotiedoeleinden kan een effectieve en betaalbare manier zijn om je merk te promoten, meer klanten aan te trekken en je naamsbekendheid te vergroten. Denk aan logo stickers, stickers die jouw producten makkelijk herkenbaar maken, reclame stickers, autostickers, etc. Op evenementen kan je promotiemateriaal voorzien van stickers of stickervellen. Hoe leuker de stickers, hoe groter de kans dat ze gebruikt worden. Natuurlijk moet jouw bedrijfsnaam er wel bij op! Gelukkig kan je heel eenvoudig en snel professionele stickers laten maken.

Ga jij ook stickers gebruiken voor je webshop?

* Dit bericht bevat een gesponsorde link

Gebruik jij al stickers in je webshop?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *