Goede werkplek

Je hebt een stijlvolle en professionele website. Strakke visitekaartjes, met logo bedrukt papier en zelfs bedrukte kleding en bestickering op je auto…

Met de professionele uitstraling van jouw webshop zit het wel goed!

Toch?

Hoe zit het met jouw presentatiemiddelen?

Gebruik jij nog een simpele witte ringbandmap met transparante insteekhoesjes? Maak je notities op een oud kladblokje? Gebruik je bedrukte pennen van andere webshops en bedrijven?

Hoe ziet jouw administratie er uit?

Heb je een bonte verzameling van oude mappen en ringbanden met handgeschreven (en eigenlijk onleesbare) tekst in je kast staan?

Ook dit soort details dragen bij aan een professionele bedrijfsvoering. Zeker aan de voorkant en in het zicht, maar ook de administratie en een opgeruimde werkplek is van belang. Met een overzichtelijke, nette en opgeruimde werkplek, werk je sneller en efficiënter en is het makkelijker om te vinden wat je zoekt.

Professionele presentatiemiddelen

Komt het regelmatig voor dat je je bedrijf moet pitchen, bijvoorbeeld bij nieuwe leveranciers, samenwerkingspartners, of overleg je vaak met de klant? Dan is het de moeite waard om te investeren in mooie presentatiemiddelen met professionele uitstraling. Denk hierbij aan bedrukte hulpmiddelen zoals een notitieboekje, fijne pennen, met logo bedrukt papier en visitekaartjes.

Met presentatiemiddelen in je eigen huisstijl ga je zelfs nog een stap verder. Bijvoorbeeld een bedrukte presentatiemap met je portfolio, productfoto’s, of een ordner met samples en stalen. Wellicht kan je praktische informatiemappen maken om uit te delen, uiteraard allemaal voorzien van opvallende opdruk in jouw huisstijl.

Je administratie op orde

Elk kwartaal moet de btw aangifte gedaan worden. Elk jaar de inkomstenbelasting. Maandelijks ben je bezig met voortgangsrapportages en overzichten en het opmaken van de balans. Elke week komen facturen binnen en als het goed is verstuur je er nog veel meer!

Een eigen bedrijf vergt heel wat administratie. Zeker als je ook nog eens medewerkers hebt!

De meeste ondernemers besteden liever niet te veel tijd aan de administratie. Juist daarom is het belangrijk om deze meteen goed op te zetten. Investeer in goede ordners en/ of ringbandmappen. Gebruik een eigen map voor elk apart aspect. Financiën en Belastingen, Facturen, Voortgangsrapportages en KPI’s, Visie en Strategie, Personeel, etc.

Hou er rekening mee dat er voldoende ruimte is voor uitbreiding. Heb je veel administratie, kies dan bij voorkeur voor een map per jaar. Zo vind je documenten veel sneller terug. Scheid verschillende onderwerpen of subcategorieën van elkaar met duidelijke tabbladen. Zorg altijd voor een duidelijke en actuele inhoudsopgave vooraan in de map.

Een goede en ordelijke administratie zorgt voor overzicht en rust in je hoofd en stelt je in staat om zo efficiënt mogelijk je administratie te doen.

Bonte administratie

Een opgeruimde werkplek

Of je nu een kleine webshop hebt of een groter bedrijf, een goede werkplek is altijd van belang. Een apart kantoor met alle voorzieningen is natuurlijk ideaal, maar voor veel (kleinere) webshops is dit (nog) niet haalbaar. Ook als je een werkkamer hebt, of alleen een werkplek in huis, is het belangrijk dat je zorgt voor een opgeruimde en overzichtelijke werkplek.

Maak gebruik van een vaste (plek in de) kast of lade, ordners of ringbanden, notitieboekje, een kistje met al je losse spullen, twee postvakjes voor belangrijke papieren die je nog moet verwerken of klaar liggen om te versturen en natuurlijk een vaste plek om de computer of laptop op te bergen.

Heb je een vaste werkplek die nergens anders voor wordt gebruikt? Heel fijn! Dan is het een stuk makkelijker om alles optimaal in te richten voor jouw werkzaamheden. Maar ook als de spullen niet telkens weggehaald dienen te worden, zorg wel altijd voor een netjes en opgeruimd bureau! Zo ben je veel minder snel afgeleid en is het veel makkelijker om ook grotere of lastigere taken en projecten aan te pakken en succesvol af te ronden.

Nette en opgeruimde werkplek

Welke professionele presentatie- en opbergmiddelen gebruik jij?

* Dit bericht bevat een gesponsorde link

Een professionele uitstraling gaat verder dan een stijlvolle website!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *