Dubbel glas zetten

Een goed geïsoleerd huis heeft vele voordelen. Het kan de energierekening verlagen, het comfort verhogen en het kan de waarde van het huis verhogen. Er zijn verschillende manieren om een huis te isoleren, zoals spouwmuurisolatie, dakisolatie en vloerisolatie. Misschien nog wel de bekendste manier om je huis te isoleren, is dubbel glas. Vaak zie je dat oudere woning alleen beneden zijn voorzien van dubbel glas, of dat het glas inmiddels verouderd is. De keuze voor nieuw dubbel glas kan dan zeker interessant zijn.

De voordelen van dubbel glas

Hoewel maar weinig mensen nog twijfelen over de waarde van goed dubbel glas, zetten we hieronder toch nog even de voordelen op een rij:

Dubbel glas zorgt voor een betere isolatie van het huis, minder warmteverlies (en dus lagere stookkosten) en het gevoel van comfort in huis verbetert. Ook zorgt dubbel glas voor minder geluidsoverlast en vermindert het de kans op condensvorming op de ramen.

Welke soorten dubbel glas zijn er?

Het meest voorkomende type dubbel glas en bestaat uit twee glasplaten met daartussen een spouw gevuld met droge lucht. Standaard dubbel glas isoleert redelijk.

HR (Hoog Rendement) dubbel glas is voorzien van een coating op één of beide glasplaten en een edelgas in de spouw, wat zorgt voor een betere isolatie. HR dubbel glas isoleert veel beter dan standaard dubbel glas.

HR+ dubbel glas is een verbeterde versie van HR dubbel glas en heeft een nog betere isolatiewaarde. HR+ dubbel glas is voorzien van een nog betere coating en een bredere spouw.

HR++ dubbel glas is nog beter isolerend dan HR+ dubbel glas. HR++ dubbel glas heeft een extra isolerende gasvulling en een extra coating.

Triple glas bestaat uit drie glasplaten met twee spouwen gevuld met edelgas. Triple glas is de meest isolerende optie van allemaal.

Welk type dubbel glas kies je het best?

Natuurlijk is een en ander afhankelijk van je budget en de mate waarin je je huis wilt isoleren. Toch wordt vaak aangeraden om tenminste voor HR++ glas te kiezen. Zo heb je maximaal isolerend vermogen in verhouding tot de kosten per meter.

Op internet bestel je makkelijk en snel dubbel glas van hoge kwaliteit. Bijvoorbeeld het dubbel glas van GlasGigant.

Wat is de prijs van dubbel glas?

De dubbel glas prijs kan variëren, afhankelijk van het type glas en de grootte van de ramen. Standaard dubbel glas is over het algemeen de goedkoopste optie, terwijl triple glas de duurste optie is. HR++ glas zit daar qua prijs vaak tussenin, maar biedt wel een goede prijs-kwaliteitverhouding. Het is daarom verstandig om goed te kijken naar de mogelijkheden en prijzen bij verschillende leveranciers voordat je een keuze maakt. Uiteindelijk kan het investeren in beter isolerende ramen echter veel besparen op de energiekosten en dus een slimme investering zijn. In de meeste huizen vormen de ramen nu eenmaal een aanzienlijk deel van de gevel!

Kies jij ook voor dubbel glas voor het isoleren van je huis?

Isoleer je huis makkelijk en snel met dubbel glas
Getagd op: