Content Creatie

Wil je veel goede backlinks realiseren, om een zo hoog mogelijk positie in Google te krijgen en daarmee meer bezoekers naar je webshop te trekken? Dan is toch vaak een flink budget nodig om op allemaal verschillende relevante pagina’s en websites links te krijgen. Het zal ook een hele tijd duren, voordat je deze kosten er mogelijk weer uit haalt. SEO is nu eenmaal een lange termijn spel!

Toch kan je zeker ook (nog steeds) gratis links krijgen! En heus niet alleen waardeloze links op nietszeggende pagina’s en privĂ© blogs…

Voor gratis links zal je extra hard moeten werken en heb je een goed plan nodig en heel wat uren tijd om hierin te steken. Maar het kan echt!

Hier 7 manieren om gratis backlinks voor jouw webshop te krijgen

Stuur Nieuwsberichten

Maak nieuwsberichten en stuur deze naar gerelateerde nieuwssites, branche websites of relevante pagina’s voor jouw webshop of producten. Zorg wel voor artikelen en persberichten met voldoende nieuwswaarde, anders is het vooral zonde van je tijd! Wees voorbereid op (heel veel) afwijzingen, maar de aanhouder wint!

Organiseer een Evenement

Organiseer een evenement of actie en promoot dit via social media, je eigen website en bij voorkeur gerelateerde websites of nieuwssites. Hoe unieker de actie, hoe meer kans op aandacht (en links naar jouw website). Nadeel van een evenement of actie is dat deze tijdelijk zijn. Toch kan een terugkerend evenement zeker nieuwswaarde genereren.

Schrijf Gastblogs

Veel blogs bieden de mogelijkheid om een gastblog te schrijven. Dit kan soms met de door jou gewenste links en zoekwoorden, maar meestal wordt dit beperkt tot een auteursblokje onderaan het artikel met een link naar je website en/ of social media kanalen. Schrijf alleen gastblogs als je daadwerkelijk beschikt over expertise over het onderwerp en in staat bent unieke content te schrijven. Het helpt natuurlijk ook als je een beetje leuk kunt schrijven. Wie weet wordt je wel gevraagd voor een vervolgartikel!

Vergeet Social media niet!

Elk kanaal heeft een eigen profielpagina of bio. Beetje slordig als jouw link mist in je bio… Sommige socials bieden de mogelijkheid om meerdere links op te geven. Verwijs (juist) niet alleen naar je homepage, maar ook naar specifieke pagina’s. Een Over ons pagina is hiervoor perfect geschikt, of een pagina met recente tips en artikelen, of actuele aanbiedingenpagina. Een sociaal media kanaal toevoegen voor een extra profiel met link en vervolgens dit kanaal niet gebruiken is niet aan te raden. Dit kan zelfs een negatief effect hebben!

Wees actief op Forums

Een relevant forum kan interessant zijn. Zeker een openbaar forum waar (af en toe) een link naar je website mag worden geplaatst. Toch lijkt het er op dat deze tegenwoordig eerder als no-follow links worden gezien (ook als deze niet door het forum zelf zo staan ingesteld), of zelfs kunnen worden aangemerkt als spam links.

Gratis goede Backlinks? Zo doe je dat!
Getagd op:        

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *