FAQ - Meer bezoekers trekken naar je webwinkelOm meer bezoekers te trekken, is het belangrijk dat mensen weten wat je te bieden hebt.

Zorg ervoor dat jouw webwinkel gevonden wordt, als er gezocht wordt op relevante zoekwoorden. Optimaliseer jouw website voor zoekmachines (SEO), zodat je bovenaan in de zoekresultaten wordt getoond. Plaats advertenties bij relevante zoekwoorden. Daardoor is jouw webwinkel op de eerste pagina zichtbaar, zonder een toppositie in zoekresultaten.

 

Het regelmatig plaatsen van interessante content trekt meer (terugkerende) bezoekers. Laat bezoekers reageren op berichten, zodat interactie ontstaat. Dit zorgt ook voor betere vindbaarheid.

 

Probeer links naar jouw webwinkel te realiseren vanaf gerelateerde websites. Interessante content helpt hierbij. Doe liever niet aan (betaalde) linkruil.

 

Gebruik social media, zoals Facebook, Twitter en Youtube om mensen te informeren over unieke producten, interessante content, of plaats een product- of gebruikersvideo.

 

Plaats extra voordelige aanbiedingen op de homepage. Lever in op jouw marge en probeer extra’s te verkopen, of een soortgelijk product met betere specificaties (dat natuurlijk wel een gezonde marge heeft).

 

Wees actief op relevante forums en beantwoord gerelateerde vragen. Plaats (indien toegestaan) een handtekening met link onder elk bericht.

 

Organiseer online evenementen, zoals een prijsvraag, fotowedstrijd, Facebook actie, of livechat sessie. Kondig deze vooraf aan via jouw netwerk en website.

 

Vergeet offline promotie niet. Deel visitekaartjes uit, bijvoorbeeld op beurzen. (co)Sponsor een relevant evenement. Als je voldoende budget hebt, kan je ook adverteren in offline media.

 

Hoe krijg ik meer bezoekers in mijn webwinkel? (FAQ)
Getagd op:        

2 gedachten over “Hoe krijg ik meer bezoekers in mijn webwinkel? (FAQ)

 • 30 november 2015 om 09:45
  Permalink

  Beste Sidano,

  Bedankt voor jouw aanvulling. Uiteraard is het FAQ format te beperkt om alle mogelijkheden met voor- en nadelen te benoemen. Het klopt dat er vele SEO specialisten zijn. Het inzetten van deze specialisten kan zeker de moeite waard zijn, maar ik ben het helemaal met je eens dat je je (eerst) zelf moet verdiepen in SEO. Er zijn heel veel verbeteringen die je zelf al kunt realiseren. Zie ook mijn artikel “Beter gevonden worden en meer bezoekers in jouw webwinkel (SEO)”.

  Beantwoorden
 • 29 november 2015 om 20:05
  Permalink

  Beste Lieuwe,

  Een kort, maar duidelijk artikel!
  Als ik zo vrij mag zijn, bij deze een kleine aanvulling. Er zijn ook speciale SEO bedrijven. De meeste van deze bedrijven rekenen al snel bedragen van rond de € 100 tot € 400 per maand voor 10 tot 20 zoekwoorden. Dit betrof voor mijn webwinkel zoekwoorden als manden, opbergmanden, hondenmanden, rotan en riet. Het is dus zeker de moeite waard om je te verdiepen in SEO en dit zelf te proberen. Er zijn hierover genoeg items online te vinden.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *