katoenen tas

Promotiemiddelen worden vaak gemaakt op basis van grote aantallen voor een lage (zo niet de laagste) prijs. Er wordt niet altijd stilgestaan bij duurzaamheid, als er een order geplaatst wordt voor nieuwe promotiemiddelen. Toch ligt dit eigenlijk juist heel erg voor de hand. Duurzaamheid wordt (gelukkig) steeds belangrijker voor bedrijven en organisaties. Jij wilt toch ook laten zien dat je dit belangrijk vindt? Kies daarom voor duurzame promotiemiddelen, die voor langere tijd gebruikt kunnen worden. Dat betekent dus ook dat jouw merknaam of bedrijfsnaam (veel) langer in het zicht blijft.

Wist je dat er best veel artikelen zijn, die perfect zijn als duurzaam promotiemateriaal? Hier 5 voorbeelden:

Katoenen tassen

Waar je vroeger bij elke aankoop een opvallend plastic tasje kreeg, is het tegenwoordig gebruikelijk om je eigen tas mee te nemen. Katoenen tassen zijn dan ook weer enorm populair en makkelijk in gebruik. Als je een katoenen tas mee geeft bij een bestelling, is de kans heel groot dat deze voor een lange tijd goed gebruikt zal worden. Ideaal om jouw webshop op een duurzame manier mee te promoten. Laat ze bedrukken met je logo en/ of bedrijfsnaam. De stevige katoenen tassen zijn gemaakt van 100% natuurlijk katoen, waardoor ze een goed alternatief vormen voor plastic tassen.

Herbruikbare waterflessen

Herbruikbare waterflessen zijn duurzame en praktische alternatieven voor wegwerpflessen. Deze flessen zijn meestal gemaakt van materialen zoals roestvrij staal, glas, aluminium of BPA-vrij plastic. Ze zijn ontworpen om keer op keer te worden bijgevuld en hergebruikt, waardoor ze een milieuvriendelijke keuze zijn. Ze gaan lang mee en worden vaak op het bureau gezet, waardoor jouw bedrijfsnaam een prominente plek krijgt op de werkplek. Overigens geldt ditzelfde natuurlijk ook voor herbruikbare koffiemokken en bekers.

Gerecyclede notitieboekjes

Een milieuvriendelijk alternatief, gemaakt van gerecycled papier. In plaats van nieuw papier te gebruiken, worden oude papiermaterialen verzameld, gereinigd en omgezet in nieuw papier om deze notitieboekjes te produceren. Hierdoor wordt het gebruik van verse houtpulp en het kappen van bomen beperkt, waardoor de impact op het milieu aanzienlijk wordt verminderd. Zo kan je er gerust op los schrijven en al jouw goede idee├źn toevertrouwen aan het papier van jouw duurzame notitieboekje.

Bamboe pennen

Er worden steeds meer producten gemaakt van bamboe. Bamboe is stevig en tegelijkertijd erg duurzaam, omdat het snel (her)groeit. Onder andere pennen zijn goed te maken van bamboe. Bamboe pennen zijn er in verschillende stijlen. Ze zijn prima te gebruiken om jouw bedrijfsnaam en/ of logo op te laten bedrukken. Ook pennen van hout, karton, tarwestro of gerecyclede materialen zijn een duurzame optie. Bijvoorbeeld bij Green Giving relatiegeschenken vind je heel veel soorten duurzame bedrukte pennen.

Groeipapier

Groeipapier (ook wel zaadpapier) is papier met zaadjes er in. Na gebruik kan je dit papier dus in de grond poten en zullen de zaden ontkiemen. Na een tijdje geniet je dus van mooie bloemen op de plek waar jij je papier in de grond hebt gepoot. Groeipapier zie je steeds vaker als promotiemiddel en is er in vele varianten. Je kunt kiezen voor onbedrukt groeipapier (wat dus gebruikt kan worden als schrijfpapier), of juist voor groeipapier met jouw logo of tekst erop.

Welke duurzame promotiemiddelen gebruik jij?

* Dit bericht bevat een gesponsorde link

5 Duurzame promotiemiddelen voor jouw webshop