Giftige tuinplanten

Ga je binnenkort nieuwe planten kopen voor in je tuin? Misschien denk je wel aan exotische planten om het vakantiegevoel vast te houden, of heerlijk geurende planten, of misschien denk je aan kleurrijke en langbloeiende planten?

Een groene tuin, vol met mooie planten is prachtig en helpt ook om de steeds warmere en drogere zomers te doorstaan. Al dat groen helpt namelijk om de temperatuur (iets) omlaag te halen. Maar kan je zomaar alle planten kiezen voor je tuin? Natuurlijk moet je rekening houden met de eigenschappen van de plant en nagaan of de standplaats in jouw tuin geschikt is. Ook moet je je afvragen hoeveel tijd je kunt (en wilt) besteden aan het onderhoud van je tuin.

Toch is er nog een extra aspect waar je op moet letten: Veel tuinplanten zijn namelijk giftig!

Als je (jonge) kinderen hebt of huisdieren, dan is het verstandig om hier op te letten, want heel veel bekende (en minder bekende) planten zijn giftig. Sommige zelfs zeer giftig!

Om te voorkomen dat je je nu toch ongerust maakt, hebben we een uitgebreid overzicht opgesteld met tuinplanten die giftig zijn. Daarbij vermelden we zoveel mogelijk hoe giftig deze planten zijn en op welke manier ze gevaarlijk zijn en welke delen.

Welke planten zijn giftig?

Bekijk de uitgebreide lijst met giftige tuinplanten!

Wees gerust: heel veel planten giftig. Grote kans dat je er al een paar in je tuin hebt staan. Denk bijvoorbeeld aan hortensia, rododendron, clematis, narcis, sneeuwklokjes, lelie, ridderspoor, lupine, vingerhoedskruid, wolfsmelk, klimop…

Het is dus niet zo dat je absoluut geen giftige planten in je tuin zou moeten hebben, bijvoorbeeld met kinderen of huisdieren. Het helpt wel als je op de hoogte bent van de gevaren en de symptomen herkent, mocht het ooit toch eens misgaan.

Welke giftige tuinplanten staan in jouw tuin?

Deze bekende Tuinplanten zijn zeer giftig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *